Solution Sprint HACKATHON etkinliği, 09-10 Mart tarihlerinde gerçekleşti.
Yarışmanın amacı, üniversite öğrencilerini 24 saat süren zorlu bir challenge’a çekip bu süre içinde bir proje geliştirmelerini amaçlamaktadır.
Zorlu challenge’da projelerin değerli jüri komitesi tarafından engelsiz yaşam ile ilgili olması beklenmiş, bu sayede öğrencilere toplumda engelli bireylerin yaşadığı zorluklarla ilgili farkındalık kazandırılmış ve yeni projeler geliştirmelerine olanak sağlanmıştır.

Solution Sprint Hackathon, Altınbaş Üniversitesi ev sahipliğinde 7 GDSC ekibinin organizasyonuyla gerçekleşti. İstanbul genelindeki tüm üniversitelere açık olan yarışmaya yapılan başvurular sonucunda ilk elemeleri geçen 13 takım, bu maratonda yer almaya hak kazandı.
Yarışmaya  Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Biruni Üniversitesi, Sabahattin Zaim Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Altınbaş Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesinden toplamda 45 yarışmacının yer aldığı etkinlik yirmi dört saat boyunca sürmüş, öğrencilerimiz  projelerini engelsiz yaşam konseptine uygun olarak geliştirmeye çalışmışlardır. 

Toplamda 9 projenin ortaya çıktı etkinliğimizde birinci olan takım “Cobra Team,” birincilik ödülü olarak 5.000, ikinci olan takım “Ayran Boys,” ikincilik ödülü olarak 3.000, ve üçüncü takım “JSC,” üçüncülük ödülü olarak 3.000 TL kazanmıştır. 

Nane Limon ekibinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, 24 saatlik mentorluk çalışmaları da gerçekleşti. Hackathonların doğası hakkında bir saatlik seminerin ardından, yarışmacılara stratejik ve yazılımsal destekler sağlanmıştır. Jüri ve değerlendirme sürecinde, üniversitemiz akademisyenlerinden Oğuz Ata ve Timur İnan, senior yazılım mühendisi Şeyma Sarıgil, Tarık Kaan Koç oldu. 

Etkinliğimiz sponsorları Kartepe Havuz ve İnşaat CEO’su Sercan Önal, diğer sponsorlarımız ise Linqiapp ve Pınar olmuştur. Kendilerine teşekkür ediyoruz.